Польща ратифікувала закони про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Польща ратифікувала закони про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда підписав закони про вступ Швеції та Фінляндії до НАТО.

Церемонія підписання документів відбулася у військовому порту Гдині на військовому фрегаті “Тадеуш Костюшко”, передає кореспондент Укрінформу.

“Це дуже важливий день не лише для НАТО, не лише для нашої частини Європи, для басейну Балтійського моря і безпеки цієї частини світу”,- заявив Дуда.

За його словами, це також важливий день для майбутніх поколінь поляків і тих, хто житиме в цій частині Європи.

Читайте також: Ердоган нагадав, за яких умов Туреччина заморозить вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Як зазначив польський лідер, жителі Швеції та Фінляндії тривалий час залишалися нейтральними країнами, оскільки вірили, що завдяки двостороннім відносинам з росією зможуть гарантувати свою безпеку.

“російська агресія проти України, її раптовість, насильство та драматична жорстокість, про які світ востаннє згадував під час Другої світової війни, безумовно змінили цю точку зору”,- наголосив президент РП.

За його словами, путін не хотів розширення НАТО і появи додаткових 1,6 тис. км кордону росії з Альянсом.

“Але сталося зовсім по іншому. Від самого початку Альянс продемонстрував єдність, підтримує Україну не лише морально, а й у військовому плані. Замість послаблення виявилося, що НАТО посилилося”,- констатував Дуда.

Читайте також: роспропаганда лякає Захід ядерною війною через вступ до НАТО Швеції і Фінляндії

Він також висловив сподівання, що співпраця зі Швецією та Фінляндією зміцнить потенціал Морських сил Польщі.

“Я вірю, що завдяки цьому переможе вільний світ, і, як наслідок, переможе і Україна, вона захистить себе від Росії, і що ми зможемо далі розвиватися і жити в мирі”,- підкреслив польський лідер.

Як повідомлялося, глави держав та урядів НАТО під час Мадридського саміту 28-30 червня погодили історичне рішення запросити до членства Фінляндію та Швецію. Обидві країни протягом тривалого часу дотримувалися нейтрального статусу, однак вирішили приєднатися до Північноатлантичного Альянсу після початку неспровокованої війни росії проти України.

Фото: twitter.com/NATOpress

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-