Ердоган нагадав, за яких умов Туреччина заморозить вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Ердоган нагадав, за яких умов Туреччина заморозить вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив заморозити процес вступу Швеції та Фінляндії в НАТО, якщо умови Туреччини щодо членства цих країн в Альянсі не будуть виконані.

Про це Президент Туреччини сказав сьогодні під час засідання уряду, повідомляє власкор Укрінформу.

«Після прийняття умов, які ми висунули для процесу членства Швеції та Фінляндії, ми висловили наше умовне схвалення... Ще раз нагадаю, що ми заморозимо процес, якщо не буде зроблено необхідних кроків щодо наших умов по членству (в НАТО - ред.) Швеції та Фінляндії”, - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також зауважив, що Швеція не демонструє позитивного підходу у питанні виконання визначених умов.

Читайте також: Швеція та Фінляндія не стануть членами НАТО без виконання умов меморандуму – Чавушоглу

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія та Швеція 18 травня офіційно подали заявку на вступ у НАТО, щоб посилити свою безпеку на тлі вторгнення росії в Україну. Для вступу всі 30 членів НАТО повинні схвалити це розширення. Туреччина на зустрічі послів НАТО заблокувала процес опрацювання цих заявок, пояснивши свою позицію питаннями безпеки, зокрема, підтримкою в країнах курдських організацій, які Туреччина вважає терористичними.

Читайте також: Швеція пообіцяла видати Туреччині 73 звинувачених у тероризмі - Ердоган

28 червня Фінляндія, Швеція та Туреччина оголосили про усунення суперечностей, пов'язаних із вступом до НАТО. 29 червня на саміті Альянсу в Мадриді Фінляндію та Швецію офіційно запросили до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-