Швеція та Фінляндія не стануть членами НАТО без виконання умов меморандуму – Чавушоглу

Швеція та Фінляндія не стануть членами НАТО без виконання умов меморандуму – Чавушоглу

Укрінформ
Швеція та Фінляндія мають виконати умови тристороннього меморандуму, підписаного в Мадриді, бо у разі невиконання Туреччина не підтримає членство цих країн в НАТО.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі телеканалу NTV сказав міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

«Зрештою вони повинні виконувати положення документа. Якщо вони не будуть виконувати, ми не підтримаємо їхнього членства в НАТО», - сказав Чавушоглу.

За його словами, Туреччина діє виключно в ключі протидії власним загрозам.

«Перш за все, вони (Швеція та Фінляндія – ред.) зобов’язуються на повну співпрацю з Туреччиною в боротьбі з РПК та її філіями. Є зобов’язання зняти ембарго та обмеження в оборонній промисловості, а також розширення співпраці. З іншого боку, дві країни мають оновити своє законодавство у питанні боротьби з тероризмом і оборонної промисловості… Насправді, цей меморандум про взаєморозуміння також принесе користь цим країнам», - наголосив міністр.

На його переконання, як ймовірні союзники по НАТО Фінляндія та Швеція мають поважати позицію Туреччини.

Читайте також: Вступ Швеції і Фінляндії в НАТО обнулив аргументи, чому туди не можна брати Україну - Кулеба

Як повідомлялося, 28 червня Фінляндія, Швеція та Туреччина оголосили про усунення суперечностей, пов'язаних із вступом до НАТО, країни підписали тристоронній меморандум, в якому зокрема йшлося про надання повної підтримки трьох країн проти загроз безпеці один одного. 29 червня Фінляндію та Швецію офіційно запросили до НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-