Вступ Швеції і Фінляндії в НАТО обнулив аргументи, чому туди не можна брати Україну - Кулеба

Вступ Швеції і Фінляндії в НАТО обнулив аргументи, чому туди не можна брати Україну - Кулеба

Укрінформ
Нещодавно розпочатий процес прийому в НАТО Швеції і Фінляндії повністю обнулив наратив, що Україну не можна брати до Альянсу через спільний кордон з росією і можливість ескалації.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю LB.ua, передає Укрінформ.

«По-перше, я радію за шведів і фінів, а по-друге, весь наратив, все, що нам розказували окремі партнери про те, чому не можна брати Україну в НАТО, був просто обнулений членством Швеції і Фінляндії. Нам же казали: «Ми ж не можемо йти вперед на кордон, у нас буде спільний кордон з росією. Ви чого, це ж росія, еге-гей, ескалація». Будь ласка, в них скільки тепер? - дві тисячі кілометрів спільного кордону, і НАТО стоятиме біля воріт Петербурга. Тобто оці всі аргументи про те, чому не можна брати Україну в Альянс, обнулилися. Це те, про що ми постійно говорили, що все це вони вигадали просто для того, щоб виправдовувати своє небажання нас інтегрувати», - сказав Кулеба.

Читайте також: Єврокомісія вже починає працювати з Україною як із майбутнім членом ЄС – Кулеба

Він зауважив, що НАТО після 24 лютого треба зняти всі ці рожеві окуляри і перейти до дуже практичних речей, які засновуються на вірі в здатність людей і держав змінюватися.

«От ми побачили конкретний приклад Європейського Союзу? Побачили. Ну правильно, чому вони змогли, а НАТО не змогло? У мене є своя версія, але історія розсудить, чому так сталося. Зрештою, повній інтеграції України в Захід немає більше альтернативи. А Захід – це, зокрема, і Північно-Атлантичний Альянс. Тепер це питання до них. Ви нам розказували одне, тепер Швеція і Фінляндія вступили. Цікаво послухати, як ви тепер будете обґрунтовувати, чому Україну не можна брати», - зазначив глава української дипломатії.

Читайте також: 90% українців - за вступ у ЄС, до НАТО хочуть 73%

Як повідомлялося, Північноатлантичний Альянс 29 червня запросив Фінляндію і Швецію стати членами НАТО.

18 травня Фінляндія і Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО. Це рішення вони ухвалили після того, як напад росії на Україну спричинив нові побоювання щодо безпеки в регіоні.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-