Німеччина готова захищати територію НАТО, як власну країну – Шольц

Німеччина готова захищати територію НАТО, як власну країну – Шольц

Укрінформ
Німеччина готова захищати будь-яку частину території країн-членів НАТО так само як би захищала свою власну територію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у статті федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца для Frankfurter Allgemeine Zeitung, опублікованій також на сайті уряду ФРН.

"Німеччина значно збільшить свою присутність на території східного флангу Альянсу – у Литві, Словаччині, на Балтійському морі. Ми робимо це, щоб утримати росію від нападу на наш Альянс. Водночас ми чітко даємо зрозуміти: так, ми готові захищати будь-яку частину території Альянсу так само як ми захищали б свою власну країну. Ми це обіцяємо. І ми можемо у відповідь розраховувати на цю обіцянку від кожного з наших союзників", - заявив Шольц.

Читайте також: Шольц хоче змінити правила прийняття зовнішньополітичних рішень в ЄС

Він вказав на те, що у новій стратегічній концепції Альянсу не виключається можливість нападу на територію союзників по НАТО і Німеччина з усією серйозністю ставиться до цього.

Німецький канцлер наголосив, що агресію путіна потрібно протидіяти і вона не повинна зійти йому з рук.

"Якщо зараз не протидіяти агресії путіна, то він може продовжити. Ми це бачили: вторгнення в Грузію у 2008 році, потім анексію Криму у 2014 році, напад на схід України та, нарешті, в лютому цього року, на всю країну. Якщо путіну це зійде з рук, це означатиме, що силою можна порушувати право практично без наслідків. Тоді наша власна свобода та безпека також опиняться під загрозою", - заявив Шольц.

Читайте також: У Бундестазі закликали Шольца скликати конференцію щодо України

Він вказав на те, що союзники по НАТО підтримують Україну, розуміючи екзистенційну загрозу, з якою вона зіткнулася, але й також з метою захисту власної безпеки.

Німецький канцлер також вказав на те, що путін зараз використовує енергетику у якості зброї: "коли путін скорочує постачання газу, він використовує енергетику як зброю, у тому числі проти нас. Навіть Радянський Союз не робив цього під час холодної війни".

Читайте також: У Берліні констатують, що рф використала турбіну для Nord Stream як привід «перекрити газ»

Як повідомляв Укрінформ, у новій Стратегічній концепції НАТО, затвердженій на саміті у Мадриді, російську федерацію названо "найбільш значною і прямою загрозою безпеці союзників по НАТО, а також миру і стабільності в євроатлантичному регіоні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-