У Берліні констатують, що рф використала турбіну для Nord Stream як привід «перекрити газ»

У Берліні констатують, що рф використала турбіну для Nord Stream як привід «перекрити газ»

Укрінформ
Турбіна Siemens для «Північного потоку-1», яка знаходилася на ремонті у Канаді, була запасною, її використання планувалося лише у вересні, а тому росія просто використовує її відсутність як привід зупинити прокачування газопроводом.

Як передає Укрінформ з посиланням на Handelsblatt, про це заявила речниця Міністерства економіки Німеччини.

«За нашою інформацією, ця турбіна є запасною і була призначена для використання у вересні», - сказала речниця.

За її словами, росія просто використала ситуацію навколо поставки цієї газової турбіни як привід, щоб припинити постачання газу через газопровід «Північний потік-1».

У Мінекономіки ФРН не повідомляють, де зараз знаходиться «канадська» турбіна, вказавши лише на заяву Siemens про намір транспортувати її до місця використання «якомога швидше».

Читайте також: У Канаді провели акцію протесту біля представництва компанії Siemens

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій.

З червня «газпром» значно скоротив поставки газу в Німеччину газопроводом «Північний потік-1», мотивуючи це відсутністю турбіни Siemens, яка обслуговувалася в Канаді. У зв’язку з ремонтними роботами через «Північний потік-1» наразі газ взагалі не надходить до Європи. Заявлені «ремонтні» роботи триватимуть до 21 липня.

Фото: ukrainianworldcongress.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-