В Австрії назвали мотиви блокування росією зерна в Україні

В Австрії назвали мотиви блокування росією зерна в Україні

Укрінформ
Перешкоджаючи вивезенню зерна з України, росія цинічно намагається створити міграційну кризу з метою дестабілізації Європи.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг у четвер під час пресконференції у Відні зі своїм угорським колегою Петером Сіярто.

"Цифри (незаконних мігрантів – ред.) дуже зростають. І ми зараз маємо ситуацію, коли треба сказати, що москва, очевидно, у надзвичайно цинічний спосіб – стримуючи вивезення морем зерна з України – створює велику глобальну міграційну кризу", - заявив Шалленберг.

Він наголосив, що це – реальність, а не якась теоретична дискусія.

Читайте також: Гутерреш каже про «крок вперед» у переговорах щодо експорту українського зерна

Австрійський міністр також вказав на те, що у питання санкцій ЄС щодо рф та їх наслідків "треба бути обережними". Він підкреслив, що єдиною причиною нинішніх глобальних проблем є російська війна.

"Існує потужний російський наратив з цього приводу, спрямований в напрямку країн Африки та Близького Сходу, що усі проблеми, які зараз спостерігається на глобальному рівні, є результатом санкцій. Але це – неправда. Причиною є російська агресія. Причиною є російська війна", - заявив Шалленберг.

Глава австрійського МЗС також вказав на те, що рф може провокувати дестабілізацію ситуації і далеко за межами України. "Ми маємо усвідомлювати, що росія може бути дестабілізаційним чинником і поза межами України. Нам треба поглянути на Придністров’я, а також на Західні Балкани, треба дивитися на Малі та Лівію", - заявив він.

Читайте також: Експорт зерна: Україна та Угорщина хочуть збільшити кількість пунктів пропуску на кордоні

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. В результаті бойових дій та блокади росією українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН, що поставило цілий ряд вразливих країн, особливо у Африці, перед загрозою голоду, а отже і подальшої дестабілізації ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-