Нідерланди розірвали економічні зв’язки з росією - посол

Нідерланди розірвали економічні зв’язки з росією - посол

Укрінформ
На офіційному рівні Нідерланди розірвали всі наявні економічні зв’язки з рф та засудили військову агресію проти України. 

 Про це Посол України в Нідерландах Максим Кононенко зазначив у інтерв’ю кореспонденту Укрінформу в Гаазі.

“На офіційному рівні Нідерланди розірвали всі наявні економічні зв’язки з рф та засудили військову агресію кремля проти українського народу. Наразі відсутні будь-які економічні проєкти з російською стороною. На постійній основі ведеться комунікація між урядом та бізнес-сектором, яка координується через МЗС та Нідерландське агентство підприємств (RVO), щодо імплементації санкцій. Нідерландська держава надає роз’яснення щодо небезпеки ведення бізнесу з рф та рекомендує вихід бізнесу з території країни. Натомість більшість нідерландських підприємств, які мали зв’язки та функціонували на території України, продовжують підтримувати нас: вони виплачують заробітну платню українському персоналу, надають гуманітарну і фінансову допомогу. Готуються взяти участь у післявоєнній відбудові країни. Особливо це стосується сільськогосподарського сектору”, - сказав він.

Читайте також: Через санкції у росіян під кінець року почнеться боротьба «холодильника і телевізора» - посол

За словами посла, наразі спостерігається поступовий вихід нідерландського бізнесу з ринків рф. Серед найбільших нідерландських компаній, які наразі вийшли або перебувають у процесі виходу з російського ринку, можна назвати MassageBird, Heineken, Damen, Deloitte, ING, Houthoff, KLM, Airbus, Prosus, Rabobank, Boksalis, Stellantis та інші. Більшість із нідерландських компаній, які функціонують на території рф, перебувають у стані пошуку можливості продати свої підприємства та продовжити роботу поза її межами.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-