Верховний муфтій рф підтримав війну з Україною

Верховний муфтій рф підтримав війну з Україною

Укрінформ
Верховний муфтій росії талгат таджуддін під час святкової проповіді в Уфі з нагоди мусульманського свята жертвопринесення, Курбан-байраму, відкрито підтримав війну з Україною. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТАСС.

Під час святкової проповіді в Уфі з нагоди мусульманського свята жертвопринесення, Курбан-байраму, верховний муфтій росії талгат таджуддін відкрито підтримав війну з Україною. Він заявив, що її необхідно довести до кінця, «щоб ніяких фашистів, паразитів поруч із нами не було, тому що потім дихлофосу не вистачить».

«Коли у сусіда якісь паразити, полчища крайніх націоналістів і неонацистів, які протягом цілих восьми років (а це вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна війна) ведуть планомірне братовбивче кровопролиття та геноцид на багатостраждальній землі Донбасу, нам спокійно жити не можна. байдужість неприпустима», – сказав таджуддін.

Читайте також: Кадирівці зруйнували мечеть у Сєвєродонецьку та спробували звинуватити ЗСУ - імам

Він звинуватив у цьому Сполучені Штати та заявив, що їм "потурають" інші країни Заходу. "Ця віроломна заздрісна традиція Заходу щодо нашої великої єдиної держави повторюється майже кожне століття", - заявив муфтій.

таджуддін ще в березні фактично підтримував війну в Україні, але у більш м'яких висловах. Тоді він заявив, що мусульмани всього світу підтримують мир і "ніхто не радий війні", але "військова спецоперація в Україні – це вимушений захід".

Читайте також: У Сєвєродонецьку партизани розклеїли листівки-послання до кадирова

таджуддін став першим релігійним лідером у росії, який підтримав бойові дії в Україні в таких жорстких і людиноненависницьких виразах. Раніше Великобританія і Канада внесли до санкційних списків предстоятеля рпц патріарха кіріла. У проповідях він виправдовував російських військових, заявляючи, що "ними рухає внутрішнє моральне почуття" . Також патріарх подарував очільнику розгвардії віктору золоту ікону. Той у слові у відповідь пообіцяв довести до кінця «спеціальну військову операцію в Україні».

З 24 лютого в Україні продовжується повномасштабна російська військова агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-