Кадирівці зруйнували мечеть у Сєвєродонецьку та спробували звинуватити ЗСУ - імам

Кадирівці зруйнували мечеть у Сєвєродонецьку та спробували звинуватити ЗСУ - імам

Укрінформ
Бійці чеченського формування, які відомі як «кадирівці», обстріляли сєверодонецьку мечеть, у якій люди набирали воду із свердловини.

Про це повідомив у Фейсбуці імам ісламської громади Сєвєродонецька, керівник Ісламського культурного центру «Бісмілля» Тимур Берідзе.

«Тіктокери кадирова, перебуваючи ще в Рубіжному, мали інформацію, що у Сєвєродонецьку є мечеть. Замість того, щоб не чіпати дім Аллаха, вважаючи себе віруючими, відкрили вогонь по будівлі вранці, побачивши скупчення народу у дворі мечеті, що набирав воду зі свердловини. Вбили більш як 20 невинних людей із сусідніх будинків, які жили в мечеті, вважаючи її безпечнішим місцем», - написав імам.

За його словами, дізнавшись, що зруйнували мечеть і, щоб не зганьбитись перед Аллахом і всім світом, «кадирівці» вирішили оточити місце силами поліції «лнр». Їхньою метою при цьому було дочекатися пропагандистів, які мали відзняти кілька фейкових сюжетів для головних телеканалів рф та особисто для кадирова, як мовляв ЗСУ на своїй території знищують культові споруди.

«Щойно у мене з'являться фотодокази того, що сталося з мечеттю, весь світ дізнається про цей жахливий факт жорстокості з боку «довгобородих», які заохочували вбивство одновірців», - підсумував імам.

Читайте також: Як кадирівці із соснами «воювали» - СБУ показала відео

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Маріупольську міську раду, росіяни у березні обстріляли мечеть, коли там ховалися жінки з дітьми. Тепер тут занедбане місце у парку, де розташовано стихійні поховання мешканців, яких убито росіянами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-