У Сєвєродонецьку партизани розклеїли листівки-послання до кадирова

У Сєвєродонецьку партизани розклеїли листівки-послання до кадирова

Фото
Укрінформ
Партизани в Сєвєродонецьку розклеїли листівки зі «зверненнями» до кадирова та кадировців.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«У загарбаному обласному центрі заявили про себе партизани. Містом розклеїли листівки-послання до російських окупантів, а саме для т.з. кадирівців - загарбників з Чечні, які займаються репресіями в тилу і є російським аналогом гестапо», - написав Гайдай.

За його словами, «окупація-асвабаждєніє» виявилися не такими райдужними як у пропагандистських роликах: загарбники тільки обіцяють відновлення комунікацій, а це не можна виконати, тож люди продовжуватимуть жити в печерних умовах. Або на них чекає депортація.

В окупованих населених пунктах росіяни розшукують комунальників та чоловіків «покрєпчє» для виконання робіт, але цей контингент евакуювався.

Крім того загарбники почали вивозити мирних жителів Лисичанська до фільтраційних таборів раніше захопленої Кадіївки.

Читайте також: У Сєвєродонецьку і Лисичанську чоловіків обманом мобілізують в армію рф

«Зараз з окупованим Лисичанськом немає зв’язку, а у місті залишилось орієнтовно 10-12 тис. місцевих мешканців. Водночас близько 40-60 тис. людей встигли евакуювати з останнього форпосту. У Сєвєродонецьку залишаються близько 7-8 тисяч мешканців. Декого з них депортували на окуповані території. Окрім того, окупанти оголосили полювання на проукраїнське населення, в їхніх оселях мародерять під виглядом обшуків. Перевіряємо інформацію щодо зникнення людей», - зазначив Гайдай.

Наразі тривають бої на околицях Луганщини. Загарбники намагаються встановити повний контроль над областю та дорогою «Лисичанськ-Бахмут».

Читайте також: Луганщина досі не під повним контролем рф, на околицях тривають бої - Гайдай

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-