кремль планує спустити на ЄС міграційне цунамі, викликане голодом - експерт

кремль планує спустити на ЄС міграційне цунамі, викликане голодом - експерт

Укрінформ
Президент росії володимир путін навмисно провокує продовольчу кризу у світі, щоб завдати удару по Європейському Союзу.

Про це пише журналіст, народний депутат 8-го скликання Сергій Висоцький у статті для Київського безпекового форуму, передає Укрінформ з посиланням на сайт КБФ.

«У протистоянні з антипутінською коаліцією кремль підвищує ставки й надалі націлений стрімко розхитувати світовий порядок, щоб спровокувати ще глибшу рецесію, кризу харчів і енергетики, соціальну напругу», - зазначив він.

«Це і є «план Б» путіна у час свідомо спровокованої ним продовольчої кризи: спробувати завдати удару по Європейському Союзу, підірвати у ЄС ситуацію на тлі енергетичної кризи та інших проблем», - наголосив Висоцький.

Читайте також: Розблокування експорту зерна: Кулеба закликав африканські країни тиснути на рф

Він закликав лідерів ЄС і всіх союзників запустити механізми, що допоможуть звільнити понад 22 мільйони тонн зерна, які були заблоковані російським вторгненням в Україну.

«Розблоковане українське зерно треба доставити на світові ринки», - підкреслив журналіст.

«Європейські лідери мають чітко усвідомлювати загрозу і зупинити тяганину з розблокуванням українських портів із зерном, оперативно запустити сценарії з деблокування українських портів і виходу українського зерна на зовнішні ринки. Невирішена проблема дуже скоро здатна перерости в безпрецедентне міграційне цунамі, яке кремль планує спустити на країни Європейського Союзу. Діяти слід негайно», - підсумував Висоцький.

Читайте також: Євросоюз закликав рф припинити блокаду українських портів та обстріли сільгоспоб’єктів

Як повідомлялося, Міністерство аграрної політики та продовольства активно працює над вирішенням питання розблокування експорту зернових культур. Уже понад 20 компаній планують або розпочали будувати перевалки в зонах, де пролягають нові логістичні маршрути.

За чотири місяці від початку повномасштабної війни Україні вдалось експортувати лише 5,2 мільйони тонн сільськогосподарської продукції, тоді як до 24 лютого країна експортувала 4-5 мільйонів тонн зерна щомісяця через вітчизняні морські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-