Євросоюз закликав рф припинити блокаду українських портів та обстріли сільгоспоб’єктів

Євросоюз закликав рф припинити блокаду українських портів та обстріли сільгоспоб’єктів

Укрінформ
Європейський Союз закликав росію негайно припинити обстріли сільськогосподарських об’єктів та елеваторів в Україні, а також розблокувати Чорне море, зокрема Одеський порт, для експорту зерна та комерційного судноплавства.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"росія ввела блокаду українських портів на Чорному морі та обстрілює українську інфраструктуру. ЄС закликає росію негайно припинити обстріли об’єктів сільського господарства та вивезення зернових, а також розблокувати Чорне море, зокрема Одеський порт, щоб дозволити експорт зерна та комерційні судноплавні операції", - йдеться у заяві.

Читайте також: росіяни випустили дві ракети Х-31 по Одещині, влучили в молдовський танкер

Зазначалося, що ЄС підтримує зусилля генерального секретаря ООН у цьому напрямку.

"Ми засуджуємо російську пропагандистську кампанію, яка намагається звинуватити в назріваючій продовольчій кризі санкції ЄС, запроваджені у відповідь на агресію росії проти України. Повторюємо, що санкції ЄС щодо росії дозволяють вільне переміщення сільськогосподарської та харчової продукції та доставку гуманітарної допомоги", - наголошується у заяві.

Читайте також: Туреччина відпустила російське судно з краденим зерном, МЗС України просить пояснень

У Євросоюзі підтвердили, що росія, використовуючи продовольство як зброю у своїй війні проти України, несе повну відповідальність за глобальну кризу продовольчої безпеки, яку вона спровокувала.

Читайте також: Кулеба – про зернові коридори: Ми за кілька кроків від угоди, але вони найскладніші

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія почала повномасштабне вторгнення в Україну. В результаті російської блокади у Чорному морі в українських портах виявилися заблокованими понад 22 млн тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-