Канада першою схвалила вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Канада першою схвалила вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Укрінформ
Канада стала першою країною, яка завершила процес ратифікації Протоколу про приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Сьогодні Канада стала першою країною, яка ратифікувала Протоколи про приєднання Фінляндії та Швеції до НАТО. Цей крок наближає ці дві країни до повного членства”, - сказав Трюдо.

Він наголосив, що Канада “повністю впевнена в спроможності Фінляндії та Швеції швидко й ефективно інтегруватися до НАТО й долучитися до колективної оборони Альянсу”. “Їх членство зміцнить НАТО, тож ми закликаємо усіх членів НАТО швидко завершити ратифікаційні процедури, аби обмежити можливості втручання супротивниками”, - зазначив прем’єр-міністр Канади.

Читайте також: Меморандум між Туреччиною, Фінляндією і Швецією не є документом НАТОСтолтенберг

Трюдо додав, що Канада “залишається прибічницею політики “відкритих дверей” НАТО для будь-якої європейської держави, здатної дотримуватися прав та зобов’язань членства, таких як: захист демократії, а також долучитися до колективної оборони Альянсу”.

Зауважимо, що канадське законодавство залишає за урядом право на ратифікацію подібних угод. Утім, для надання цьому рішенню додаткової легітимності, Палата громад канадського парламенту минулого місяця одностайно підтримала набуття Фінляндією та Швецією повноправного членства в Альянсі.

Читайте також: Майбутній вступ Фінляндії та Швеції свідчить про «відкриті двері» НАТО - Столтенберг

Протоколи про входження Фінляндії та Швеції до НАТО, що дозволяє розпочати процес ратифікації цього документа у всіх країнах-союзницях для завершення процесу входження, були підписані країнами-членами Альянсу лише 5 липня.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, процедура підписання протоколу про входження до НАТО Фінляндії та Швеції є історичною подією, яка доводить, що політика «відкритих дверей» Альянсу залишається чинною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-