Литва не збирається скасовувати заборону транзиту товарів з рф - євродепутат

Литва не збирається скасовувати заборону транзиту товарів з рф - євродепутат

Укрінформ
Будь-які втручання в рішення Литви про заборону транзиту товарів з рф до калінінградської області з боку ЄС будуть максимально неправильними - на це країна ніколи не погодиться.

Про це заявив депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс, повідомляє Укрінформ з посиланням на 24 Канал.

За його словами, після російських погроз деякі європейські бюрократи почали думати над певним виправленням і пом'якшенням ситуації з транзитом. Але Литва не збирається хоч якось змінювати обмеження тільки через агресивні загрози з боку росії.

"Це може просто виключити Литву з території, на якій повністю втілюється санкційна політика ЄС. І ми не погодимося з цим. Це просто ціннісна зрада. І навіть спроба розрізати Литву через транзитні коридори", – зазначив Ауштрявічюс.

Читайте також: Генсек НАТО про ситуацію навколо Калінінграда: Альянс боронитиме Литву

На думку депутата, метал з Калінінграда або по зворотному маршруту потрапить на військові заводи. Згодом з нього зроблять техніку, на якій вбиватимуть мирних українців.

"І як ми тоді будемо представлені? Як учасники агресії проти України та інших країн? Думаю, вони штовхають нас на це. Вони майстри створювати такі провокації", - зазначив Ауштрявічюс.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні мзс росії викликало очільницю литовської дипмісії Віргінію Умбрасене і заявило їй протест у зв'язку із рішенням влади Литви заборонити транзит великої номенклатури вантажів до Калінінградської області. Було висунуто вимогу «негайного скасування рестрикцій» і водночас заявлено, що «росія залишає за собою право на дії задля захисту своїх національних інтересів».

Читайте також: МЗС Литви роз'яснило росії порядок транзиту санкційних товарів

Після цього МЗС Литви вручило тимчасовому повіреному у справах росії Сергію Рябоконю ноту з роз'ясненням щодо обмежувальних заходів ЄС до деяких категорій товарів, що прямують транзитом до Калінінграда. Під час зустрічі було спростовано поширену російською стороною інформацію про те, ніби Литва заборонила транзитні перевезення пасажирів і вантажів, які не підпадають під санкційний режим ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-