росія є найбільшою загрозою для східного флангу НАТО – Дуда

росія є найбільшою загрозою для східного флангу НАТО – Дуда

Укрінформ
Важливим записом у новій стратегічній концепції НАТО буде положення про те, що росія перестає бути партнером Альянсу, адже насправді вона є найбільшою загрозою для східного флангу організації.

Про це заявив у середу журналістам у Мадриді президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

“Дуже важливим у новій Стратегічній концепції НАТО є те, що росія перестає бути партнером Альянсу, що вже давно повинно було статися, але сьогодні, без сумніву, вона є найбільшою загрозою для країн НАТО, особливо тих на східному фланзі”, - підкреслив Дуда.

Він зазначив, що великим досягненням НАТО є те, що у світлі російської агресії проти України країни Альянсу стали солідарними і діють разом.

“І ця допомога Україні дійсно надається, завдяки чому Україна, у світлі військових можливостей росії, зараз функціонує”, - наголосив президент РП.

Читайте також: НАТО допоможе Україні здобути перемогу – Столтенберг

Він зазначив, що росія не приховує своїх погроз на адресу країн Балтії, вони також неодноразово звучали на адресу Польщі.

“Тому, я б хотів, щоб це знайшло своє відображення у резолюції за результатами саміту НАТО”,- констатував Дуда.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-