НАТО допоможе Україні здобути перемогу – Столтенберг

НАТО допоможе Україні здобути перемогу – Столтенберг

Укрінформ
НАТО продовжуватиме надавати Україні безпрецедентну допомогу для реалізації її права на самооборону, щоб створити умови для її перемоги у війні за власну свободу.

Про це сьогодні у Мадриді перед початком пленарного засідання Мадридського саміту сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми продемонструємо, що двері НАТО залишаються відкритими, підтвердження цьому - запрошення Фінляндії та Швеції приєднатися до нашого Альянсу. Ми ухвалимо широкий пакет допомоги для України та продовжимо безпрецедентну підтримку для країни в її самообороні, щоб забезпечити перемогу України. Я дуже радий, що Президент Зеленський приєднається до нас сьогодні та звернеться до нас. Хоробрість українського народу та українських Збройних сил надихає світ. Союзники по НАТО продовжують стояти поряд із Україною», - наголосив Столтенберг.

Він зауважив, що Мадридський саміт відбувається у дуже складній ситуації з безпеки, коли тоталітарні режими намагаються зруйнувати світовий порядок, оснований на правилах.

Читайте також: Другий день саміту НАТО: спілкування із Зеленським і ухвалення нового пакета допомоги Україні

«Ми живемо в більш небезпечному та більш непередбачуваному світі… Ми ухвалимо нову Стратегічну концепцію НАТО, яка буде дороговказом для майбутньої безпеки. Ми надалі зміцнюватимемо нашу безпеку й оборону з більшою кількістю сил, підвищеною готовністю та сильнішими спроможностями. Ми забезпечимо, щоб наш Альянс був готовим зустріти майбутні безпекові виклики», - додав керівник Альянсу.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-