Другий день саміту НАТО: спілкування із Зеленським і ухвалення нового пакета допомоги Україні

Другий день саміту НАТО: спілкування із Зеленським і ухвалення нового пакета допомоги Україні

Укрінформ
Союзники по НАТО, які сьогодні проведуть пленарне засідання в рамках Мадридського саміту, почнуть день зі спілкування з Президентом України Володимиром Зеленським та ухвалять новий широкий пакет допомоги для України у її боротьбі проти російського вторгнення.

Про це сьогодні у Мадриді перед початком пленарного засідання глав держав та урядів НАТО заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми висловимо нашу підтримку Україні. Я радий тому, що Президент Зеленський звернеться до лідерів сьогодні на початку саміту. Ми також погодимо широкий пакет допомоги для України. НАТО та союзники по НАТО підтримували Україну вже багато років. Безумовно, після (російського) вторгнення ми всі наростили ці зусилля», - сказав Столтенберг.

Він нагадав, що глави держав та урядів НАТО мають ухвалити нову Стратегічну концепцію НАТО, яка дозволить Альянсу рухатися. Вони розглянуть також посилення східного флангу Альянсу, включаючи підвищення рівня передової військової присутності та завчасне розміщення військового обладнання.

Генсек висловив впевненість, що лідери НАТО приймуть історичне рішення щодо членства в НАТО Швеції й Фінляндії на основі погодження, яке було досягнуто вчора з Туреччиною. За його словами, така домовленість відповідає інтересам Фінляндії, Швеції, Туреччини та кожної країни Альянсу.

Читайте також: Кличко на саміті НАТО у Мадриді нагадав про системи протиракетної оборони

«Це буде історичний саміт трансформації для нашого Альянсу. Ми зустрічаємося у вирі найсерйознішої кризи з безпеки, яка постає перед нами з часів Другої світової війни. Ми бачимо, що союзники демонструють єдність. Альянс відповідає потужно та об’єднано на всі загрози та виклики, що перед нами постають», - наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-