Столтенберг: Ми запросимо Фінляндію та Швецію - путін не досяг успіху в закритті дверей НАТО

Столтенберг: Ми запросимо Фінляндію та Швецію - путін не досяг успіху в закритті дверей НАТО

Укрінформ
путін, який намагався стримати розширення НАТО, своєю агресивною політикою досяг прямо протилежних результатів – після входження до Альянсу Фінляндії та Швеції росія матиме більше НАТО на своїх кордонах.

Про це сьогодні у Мадриді під час зустрічі з президентом США Джо Байденом заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми запросимо Фінляндію та Швецію приєднатися до НАТО. Це демонструє, що президент путін не досяг успіху в закритті дверей Альянсу. Він хотів менше НАТО, але зараз він має більше НАТО, із приєднанням до Альянсу Фінляндії та Швеції", - наголосив Столтенберг.

«Я скажу так – він (путін) хотів досягти фінляндизації в Європі. Натомість, він отримав її НАТОвізацію», - зауважив з цього приводу президент США Джо Байден.

Читайте також: Столтенберг анонсував важливі рішення на саміті НАТО

Керівник НАТО подякував президенту США за внесок Сполучених Штатів у систему євроатлантичної безпеки та за збільшення присутності американських військ у Європі.

«Це демонструє вашу рішучі та потужні трансатлантичні зобов’язання. Це також продемонструє непохитну підтримку з вашого боку та з боку США для України. Лідери НАТО зустрінуться сьогодні з Президентом Зеленським, він звернеться до саміту. Це буде історичний саміт, саміт трансформації, де ми ухвалимо рішення, які у дійсності змінять цей Альянс на багато наступних років», - зауважив Столтенберг.

Читайте також: Другий день саміту НАТО: спілкування із Зеленським і ухвалення нового пакета допомоги Україні

Він нагадав, що глави держав та урядів НАТО ухвалять сьогодні новий широкий пакет допомоги для України.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після неспровокованого вторгнення росії в Україну.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-