спікер держдуми вимагає звільнятися викладачам, які не підтримують війну з Україною

спікер держдуми вимагає звільнятися викладачам, які не підтримують війну з Україною

Укрінформ
Спікер держдуми в'ячеслав володин під час парламентських слухань про розвиток вищої освіти в росії заявив, що викладачі вищих навчальних закладів, які виступають проти російського вторгнення в Україну, мають піти з роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє опозиційний Телеграм-канал Sota, розмістивши відповідний відеофрагмент.

«Той, хто починає спотворювати та намагається використати кафедру, ведучи цю (антивоєнну, – ред.) пропаганду перед студентами, має взяти й піти», – сказав володін.

Він порадив звільнитися і ректорам, «якщо такі випадки відбуватимуться». «Нехай також підуть декани, завідувачі кафедр», – підсумував спікер держдуми.

Ці пропозиції володіна пролуналии після виступу керівника фракції «Справедлива росія – За правду» сергія миронова. За словами миронова, на факультеті журналістики МДУ «шельмують викладачів та студентів, які не бояться говорити», що вони підтримують президента росії та війну в Україні. Як приклад фейків такі викладачі наводять повідомлення телеканалу «россия-1», «Первого канала», РІА «Новости».

Читайте також: Невзоров іще не отримав українське громадянство – Данілов

Раніше володін уже заявляв, що ті, хто не підтримує повномасштабне російське вторгнення в Україну, «мають піти з керівних посад у бюджетних установах культури, освіти, охорони здоров'я, інших сфер».

У березні 2022 року на журфаку МДУ вже відмовилися від модуля «Політична журналістика», в квітні московська Вища школа економіки закрила академічний трек «Права людини та демократичне управління».

Читайте також: Зеленський про громадянство Невзорову: Треба хитати владу рф, якщо є можливість це робити

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-