Зеленський про громадянство Невзорову: Треба хитати владу рф, якщо є можливість це робити

Зеленський про громадянство Невзорову: Треба хитати владу рф, якщо є можливість це робити

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, коментуючи надання українського громадянства російському журналісту Олександру Невзорову, заявив, що якщо є можливість хитати російську владу, то це необхідно робити.

Про це він сказав під час спілкування із журналістами, передає кореспондент Укрінформу.

"По Невзорову - я знаю, що він подав на наше громадянство, я знаю, що він хотів полишити своє громадянство через те, що підтримує Україну. Я можу вам сказати, що ми почали цю розмову. І якщо у нас є можливість хитати російську владу, ми повинні все це робити, з громадянами рф, які повністю за Україну і повністю проти політики президента путіна. Я вважаю, ми разом маємо це робити, якщо є така можливість - чому ні?", - сказав глава держави.

На його переконання, Україні необхідно використовувати будь-яку зброю.

"Ми ж радіємо, коли Макаревич або Ахеджакова, наприклад, підтримують Україну, а їх намагаються позбавити всього, наскільки мені відомо. Я вважаю, що важливо, що вони підтримували нас із самого початку війни, коли почалося вторгнення (рф в Україну - ред.). Я вважаю, що це зброя України - люди з не українським громадянством, які чітко формулюють свою проукраїнську позицію і які проти російської влади. Вони на нашому боці, мені так здається", - сказав він.

Президент додав, що має великі списки тих, хто подавався на українське громадянство. За його словами, у цій черзі люди з різних країн - з білорусі, Грузії тощо.

При цьому Зеленський заперечив імовірність того, що такі відомі росіяни, як Олег Дерипаска чи Роман Абрамович можуть отримати громадянство України.

"Я адекватна людина. І якщо є люди іншого громадянства, які підтримують Україну, позбавляються громадянства іншої держави, які є дисидентами і наразі ховаються в Європі, у тій чи іншій державі, які хочуть підтримувати Україну - то я вважаю, що наші уповноважені органи можуть розглядати можливість надання їм громадянства. І ми не говоримо про будь-яких ворогів (України - ред.), тих чи інших олігархів тощо", - уточнив Зеленський.

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів щодо ексредакторки російського пропагандистського "Первого канала" Марини Овсянникової, яка нині виступає за зняття санкцій з росіян, Президент зауважив: "Я зрозумів, що мені потрібно зробити. Можна я не буду (прилюдно - ред.) про це говорити? Від вас сигнал я отримав".

Читайте також: Важливо знайти інструменти, щоб доносити до росіян правдиву інформацію – Зеленський

Як повідомлялося, 3 червня у Державній міграційній службі України підтвердили Укрінформу, що Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання українського громадянства російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині.

Марину Овсянникову звільнили з російського "Первого канала" після того, як у прямому ефірі програми "Время" вона розгорнула антивоєнний плакат і вигукнула антивоєнні гасла. Останкінський райсуд Москви оштрафував її на 30 тисяч рублів. Також її визнали винною в організації неузгодженої публічної акції.

Овсяннікова виїхала за межі росії, у квітні вона стала позаштатною кореспонденткою "Die Welt" і телеканалу "Welt", які належать до медіаконцерну "Axel Springer SE".

5 червня вранці вона написала в соцмережах, що приїхала у Київ. Раніше вона повідомляла про те, що відвідала Одесу. Ця інформація викликала у соцмережах неабиякий резонанс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-