Канадський парламент дозволив конфіскацію заморожених російських коштів

Канадський парламент дозволив конфіскацію заморожених російських коштів

Укрінформ
Канадський парламент завершив ратифікацію законодавчих змін, які дають право уряду конфісковувати заморожені санкціями російські кошти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Відповідні зміни до санкційного законодавства були ухвалені у рамках впровадження державного бюджету, схваленого Сенатом у п’ятницю. Хоча вони торкнуться не лише російських коштів, саме Україна може стати першим реципієнтом.

Для набуття цими законодавчими змінами чинності їх ще має схвалити генер-губернатор Канади, що очікується вже найближчим часом.

Читайте також: Канада вкладе майже $4 мільярди у модернізацію континентальної оборони

Зазначимо, що цим рішення уряду надається право конфісковувати заморожені, відповідно до канадських санкцій, активи й передавати їх стороні, яка постраждала від дій підсанкційних осіб. Канада стала першою країною світу, яка пішла на такий крок.

Читайте також: Міністри фінансів Канади і США заявили про рішучу підтримку України

Наразі Канада не має юридичного механізму вилучення замороженого санкціями майна й коштів, тому цей законопроєкт має закрити цю юридичну прогалину. Канадський антиросійський санкційний список - один із найдовших у світі, до нього внесено близько 1400 юридичних та фізичних осіб, всі кошти та майно яких на території країни заморожено. Однак, точна сума заморожених коштів та ціна майна - невідомі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-