Міністри фінансів Канади і США заявили про рішучу підтримку України

Міністри фінансів Канади і США заявили про рішучу підтримку України

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр - міністр фінансів Канади Христя Фріланд і міністр фінансів США Джанет Єллен підтвердили рішучість щодо подальшої підтримки України.

Про це йдеться у пресрелізі канадського уряду за підсумками зустрічі, що відбулася в Оттаві, передає Укрінформ

«Віцепрем’єр-міністр Фріланд і глава Мінфіну США Єллен підтвердили рішучість продовжувати підтримувати Україну в її боротьбі проти незаконного вторгнення росії та забезпечити максимальну ефективність санкцій проти росії та білорусі», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що спврозмовниці також обговорили питання енергетичної безпеки, забезпечення надійного постачання демократичним партнерам критичної мінеральної сировини, боротьби зі зміною клімату.

На зустрічі глав фінансових відомств Канади й США також порушувалося питання міжнародної податкової реформи.

Читайте також: Україна отримала 773 мільйона доларів кредиту від Канади

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала неспровоковане військове вторгнення в Україну та продовжила війну, розпочату проти України у 2014 році. Загарбники проводять масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, чинять репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях, мародерствують і крадуть українське майно, включаючи зернові та металопрокат.

США, Канада, ЄС, Велика Британія й інші країни уже запровадили кілька пакетів економічних санкцій проти росії, головною метою яких є обмеження спроможності кремля у фінансуванні «машини війни» в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-