США впевнені, що Туреччина дійде згоди зі Швецією й Фінляндією щодо їх членства в НАТО

США впевнені, що Туреччина дійде згоди зі Швецією й Фінляндією щодо їх членства в НАТО

Укрінформ
Офіційний Вашингтон має впевненість, що тристоронні переговори між Туреччиною, Швецією і Фінляндією завершаться подоланням розбіжностей та розширенням альянсу НАТО до 32-х країн.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Білому домі координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз відбуваються тристоронні переговори між Швецією, Фінляндією й Туреччиною. Ми впевнені, що вони зможуть дійти згоди, що вони зможуть подолати розбіжності, які мають зараз, і що Швеція й Фінляндія зрештою зможуть приєднатися до альянсу»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Туреччина не розглядає саміт у Мадриді як дедлайн для вступу Фінляндії та Швеції в НАТО

Він підкреслив, що зараз не можна прогнозувати, коли саме це станеться, оскільки переговори тривають. Однак, за його словами, США впевнені, що цей процес призведе до того, що кількість членів НАТО збільшиться до 32-х країн.

Кірбі також зауважив, що всередині самого альянсу існує «величезна підтримка» щодо приєднання двох скандинавських країн до НАТО.

Читайте також: Туреччина погрожує на рік відтермінувати вступ Швеції та Фінляндії в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Швеція і Фінляндія подали заявки та стали кандидатами в члени Північноатлантичного альянсу. Для ухвалення цього рішення потрібна одностайна згода всіх 30 країн НАТО. Натомість Туреччина досі не підтримує приєднання двох країн до Альянсу та вимагає від них піти на певні поступки в політичних інтересах нинішнього турецького керівництва.

28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу та прийме нову Стратегічну концепцію НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-