Туреччина не розглядає саміт у Мадриді як дедлайн для вступу Фінляндії та Швеції в НАТО

Туреччина не розглядає саміт у Мадриді як дедлайн для вступу Фінляндії та Швеції в НАТО

Укрінформ
Туреччина не розглядає Мадридський саміт як кінцевий термін для процесу вступу Фінляндії та Швеції в НАТО.

Про це сказав речник та радник Президента Туреччини з міжнародних питань Ібрагім Калин, передає Укрінформ із посиланням на CNN Türk.

«Ми не розглядаємо Мадридський саміт як кінцевий термін для процесу вступу Фінляндії та Швеції. Греція виступала проти членства Північної Македонії в НАТО 11 років лише через проблему з назвою і тримала Македонію 11 років», - сказав Калин.

Він наголосив, що чіткі вимоги Туреччини до Фінляндії та Швеції стосуються безпеки країни, є справедливими та законними очікуваннями.

Читайте також: Війна може тривати роки, Захід не повинен зупинятися в підтримці УкраїниСтолтенберг

За його словами, саміт НАТО в Мадриді матиме особливе значення, оскільки на ньому йтиметься про перегляд стратегічної концепції, війну рф проти Україні, продовольчу безпеку та боротьбу з тероризмом.

Як повідомлялося, Фінляндія та Швеція 18 травня офіційно подали заявку на вступ в НАТО, щоб посилити свою безпеку на тлі вторгнення росії в Україну. Для вступу усі 30 членів НАТО повинні схвалити це розширення. Туреччина на зустрічі послів НАТО заблокувала процес опрацювання цих заявок, пояснивши свою позицію питаннями безпеки, зокрема підтримкою в країнах курдських організацій, які Туреччина вважає терористичними. При цьому в Анкарі заявляють, що загалом не проти вступу Швеції та Фінляндії в НАТО.

Фото: cumhuriyet.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-