У Молдові продовжили надзвичайний стан  ще на 45 днів

У Молдові продовжили надзвичайний стан ще на 45 днів

Укрінформ
Депутати парламенту проголосували за продовження надзвичайного стану (НС) у Молдові ще на 45 днів, починаючи з 24 червня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

"Я прийшла в парламент, щоб виправдати необхідність продовження НС", - сказала прем'єр-міністр країни Наталя Гаврилиця.

Вона зазначила, що цей захід дасть змогу Нацкомісії з надзвичайних ситуацій і надалі приймати рішення про безпеку кордону, забезпечення громадського порядку, управління потоком біженців, влаштування дітей біженців в освітні заклади, медобслуговування біженців. Також комісія зможе керувати енергетичною кризою в країні та кризою, пов'язаною з вантажоперевезеннями.

Читайте також: В ОП назвали піар-позицією запровадження Угорщиною надзвичайного стану

Раніше комісія з надзвичайних ситуацій схвалила рішення продовжити режим надзвичайного стану в Молдові ще на 45 днів, починаючи з 24 червня. Необхідність продовження комісія пояснила «ризиками для енергетичної безпеки країни, безпеки кордонів і необхідністю подальшого управління потоками біженців».

Читайте також: Литва продовжила надзвичайний стан через агресію рф проти України

24 лютого російська федерація почала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, катують і вбивають мирне населення.

Того самого дня у Молдові оголосили режим надзвичайного стану на 60 днів. Пізніше прем'єр-міністр країни Наталя Гаврилиця заявила, що у Молдові надзвичайний стан (НС) діятиме доти, доки в Україні триває війна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-