Молдова не скасує надзвичайний стан, поки в Україні триває війна

Молдова не скасує надзвичайний стан, поки в Україні триває війна

Укрінформ
У Молдові надзвичайний стан (НС) діятиме доти, доки в Україні триває війна, що створює ризики і для республіки.

Про це повідомила прем'єр-міністр Наталія Гаврилиця, передає Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

Як зазначила Гаврилиця, уряд має намір продовжити дію надзвичайного стану у країні, який оголосили на два місяці 24 лютого.

Прем'єр-міністр пояснила необхідність продовження НС тим, що через ескалацію ситуації в Україні до Молдови може прибути нова хвиля біженців.

«Поки у нас по сусідству йде війна, і є ризик її ескалації, який може спричинити новий потік біженців, я вважаю за доцільне продовжити надзвичайний стан», — сказала Гаврилиця в ефірі Cutia Neagră на TV8.

При цьому вона запевнила, що молдавська влада не зловживатиме можливостями режиму НС.

Читайте також: У Молдові заборонили георгіївську стрічку та символи Z і V

"Ми взяли на себе зобов'язання не зловживати надзвичайним станом і приймати рішення, які стосуються саме управління наслідками цієї кризи та війни в Україні", - сказала прем'єр.

Вона також підкреслила, що повітряний простір Молдови, як і раніше, буде закрито, за винятком повітряного коридору, відкритого у бік Румунії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють і бомбять мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення.

24 лютого у Молдові оголосили режим надзвичайного стану на 60 днів. Під час НС влада може вводити спеціальний режим в'їзду та виїзду з/до країни, особливий режим використання повітряного простору, спеціальний режим пересування Молдовою. Також комісія з НС може заборонити збори та маніфестації, координувати роботу ЗМІ, щоб правильно інформувати населення та ін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-