Литва продовжила надзвичайний стан через агресію рф проти України

Литва продовжила надзвичайний стан через агресію рф проти України

Укрінформ
Сейм Литви ухвалив продовжити до 29 червня надзвичайний стан, запроваджений у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну.

"За" це рішення проголосували 124 депутати, шестеро утрималися, передає Укрінформ із посиланням на LRT.

Спікер Сейму Вікторія Чміліте-Нільсен наголосила, що надзвичайний режим необхідний, оскільки через два місяці після його запровадження жорстока військова агресія рф в Україні триває, і загроза не знижується.

"Державний тероризм росії та постійні порушення міжнародного гуманітарного права призвели до наростання гуманітарної та міграційної кризи в Україні. Через агресивну політику, яку проводять росія та білорусь щодо населення своїх країн, імовірнішою стає ризик втечі населення цих країн", - сказала Чміліте-Нільсен.

За її словами, також спостерігається активізація діяльності, зокрема з метою можливого збору інформації, поблизу об'єктів, важливих для національної безпеки Литви.

Читайте також: Литва поставила Україні важкі міномети - міністр Анушаускас

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

У Литві надзвичайний стан було запроваджено з 10 березня "через дії росії, які становлять загрозу для першочергових інтересів національної безпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-