держдума в умовах санкцій остаточно легалізувала торгівлю «сірим» імпортом

держдума в умовах санкцій остаточно легалізувала торгівлю «сірим» імпортом

Укрінформ
Депутати російської держдуми ухвалили закон, який передбачає легалізацію паралельного імпорту. Документ передбачає можливість ввезення до рф товарів без згоди правовласників.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на документ, опублікований на сайті думи "Законотворчість".

Відповідно до закону використання виключного права на результати інтелектуальної діяльності, виражені в товарах і засобах індивідуалізації, якими такі товари марковані, не вважатиметься порушенням. Таким чином, закон дасть змогу захистити російські компанії, що ввозять товари без дозволу правовласника, від можливої ​​цивільної, від адміністративної та кримінальної відповідальності.

У висновку комітету держдуми з економічної політики зазначається, що ухвалення закону дасть змогу забезпечити як інтереси вітчизняних споживачів продукції іноземних компаній, що пішли з російського ринку, так і сприятиме розвитку російської економіки в умовах санкцій.

Читайте також: росія поширює фейки, що західні країни потерпають від санкцій проти неї - ЦПД

Нова норма діятиме лише у 2022 році, але надалі може бути продовжена залежно від геополітичної обстановки, зазначили у держдумі. За словами депутатів, ухвалення закону спростить торгівлю товарами зі списку паралельного імпорту та дасть змогу стабілізувати ціни.

Ця новина з'явилася на тлі продовження повномасштабної російської агресії проти України, яка почалася 24 лютого. Після цього демократичні країни запровадили санкції проти рф, які негативно вплинули на російську економіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-