У Нідерландах затримали шпигуна рф, який намагався потрапити в Міжнародний кримінальний суд

У Нідерландах затримали шпигуна рф, який намагався потрапити в Міжнародний кримінальний суд

Укрінформ
Служба розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) затримала російського шпигуна, який намагався потрапити в Міжнародний кримінальний суд (МКС), розташований у Гаазі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NU.nl

“Співробітник російської спецслужби ГРУ намагався проникнути до Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі. Росіянин представився бразильцем, який хотів працювати в МКС як стажер”, - йдеться у повідомлені.

Глава служби Ерік Акербум наголосив, що ситуація була б дуже загрозливою, якби чоловік встиг попрацювати в Міжнародному кримінальному суді (МКС). Наприклад, зловмисник міг отримати доступ до інформації та людей, які “дуже цікавлять ГРУ”, сказав Акербум. Він також міг намагатися вплинути на справи в МКС, який наразі проводить розслідування воєнних злочинів в Україні через вторгнення росії.

Зазначається, що йдеться про 36-річного росіянина Сергія Володимировича Черкасова, який звернувся до МКС як громадянин Бразилії для проходження стажування в Міжнародному кримінальному суді у Гаазі в квітні.

Читайте також: В Україні за шпигунство судитимуть громадянина рф

Після затримання чоловіка відправили назад до Бразилії, де він перебуває під вартою до розгляду справи проти нього.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова та прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан у середу оглянули місця воєнних злочинів російської федерації у Харкові та обговорили спільні кроки стратегії притягнення до відповідальності і правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-