Керівники кількох країн НАТО зібралися в Гаазі напередодні Мадридського саміту

Керівники кількох країн НАТО зібралися в Гаазі напередодні Мадридського саміту

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок перебуває у Нідерландах, де зустрічається з керівництвом країни та візьме участь у робочій вечері за участю керівників кількох країн-союзниць.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті НАТО.

«Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 14 червня відвідує Нідерланди. Він долучиться до робочої вечері на запрошення прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте та прем’єр-міністра Данії (пані) Метте Фредеріксен в (офіційній резиденції - ред.) Catshuis у Гаазі. Іншими учасниками є президент Румунії Клаус Йоганніс, прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта та прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш», - йдеться у повідомленні.

У вівторок увечері, як очікується, генеральний секретар НАТО проведе пресконференцію за підсумками цього візиту до Нідерландів.

Читайте також: російські ЗМІ перекрутили слова Столтенберга про мир в Україні

Як повідомлялося, напередодні Столтенберг здійснив два послідовні візити до Фінляндії та Швеції, де наголосив на важливості приєднання обох країн до Альянсу, що матиме вплив на всю систему європейської та євроатлантичної безпеки. В ході зустрічей із лідерами обох країн керівник Альянсу висловив упевненість, що вони зможуть, з допомогою та за посередництва НАТО, дати відповідь на правомірні занепокоєння Туреччини та дійти рішення щодо спірних питань, які влаштовуватимуть усі сторони.

Як повідомлялося, Туреччина висловила заперечення проти членства Швеції та Фінляндії в НАТО, звинувативши їх у підтримці курдських організацій, які сама Туреччина вважає терористичними.

Читайте також: Швеція у відповідь на вимоги Туреччини зробила важливі кроки - генсек НАТО

28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу, та прийме нову Стратегічну концепцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-