російські ЗМІ перекрутили слова Столтенберга про мир в Україні

російські ЗМІ перекрутили слова Столтенберга про мир в Україні

Укрінформ
російські пропагандистські ЗМІ перекрутили слова генерального секретаря НАТО Йєнса Столтенберга про мир в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у черговій підбірці російських маніпуляцій і фейків станом на 13 червня, зробленій Центром протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України. 

Так, генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що “мир в Україні можливий. Питання, якою буде його ціна. Скільки території, свободи та демократії ми готові заплатити за цей мир…”. Однак російські пропагандисти зробили своєрідний переклад та опублікували слова Столтенберга у власній інтерпретації: “Мир в Україні можливий, якщо Київ піде на територіальні поступки”. Однак це маніпуляція, наголошують у ЦПД.

Читайте також: Керівництво рф поширює фейки про «день росії», аби додати «святу» значущості - ЦПД

Фейком є повідомлення російських ЗМІ про полоненого українського військового, який начебто розповів про вживання наркотиків товаришами по службі, зокрема командирами. За словами полоненого, твердять російські пропагандисти, він навіть був свідком обміну боєприпасів на наркотики.

Дезінформацією є заява уповноваженої із прав людини в рф Тетяни Москалькової: “До мене надходить нова категорія звернень від українських матерів, вони просять не повертати їх (полонених) синів, тому що вважають, що вони будуть знову відправлені на фронт або будуть піддані репресіям”.

Читайте також: Затоплені кораблі та повістка після похоронки: ЦПД оприлюднив добірку російських фейків

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації та Генштаб ЗСУ вкотре закликали цивільне населення, лідерів громадської думки, журналістів до дотримання правил перевірки та поширення інформації, які не дозволять стати інструментом у руках ворога.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-