Швеція у відповідь на вимоги Туреччини зробила важливі кроки - генсек НАТО

Швеція у відповідь на вимоги Туреччини зробила важливі кроки - генсек НАТО

Укрінформ
Швеція зробила важливі кроки у контексті задоволення вимог Туреччини щодо схвалення заявки Стокгольма на членство в НАТО.

Про це у понеділок заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на спільній пресконференції у Швеції з прем'єр-міністром Магдаленою Андерссон, повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Я вітаю те, що Швеція вже почала змінювати своє антитерористичне законодавство і забезпечить, аби правова база експорту зброї відображала майбутній статус її як члена НАТО з новими зобов’язаннями перед союзниками», – сказав Столтенберг.

Читайте також: Саміт НАТО у Мадриді не є дедлайном для прийому Фінляндії і Швеції - Столтенберг

За його словами, Швеція зробила «два важливі кроки» для вирішення занепокоєнь, які висловила Туреччина.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Фінляндію, де заявив про те, що Саміт НАТО у Мадриді не є дедлайном для прийняття Фінляндії і Швеції.

28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу та прийме нову Стратегічну концепцію НАТО. Окремим питанням саміту стане поглиблення співробітництва з ключовими партнерами Альянсу, включаючи Україну, Грузію, Швецію. Фінляндію, ЄС та країни Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-