Шольц заявляє, що допомагає Україні не менше, ніж Британія

Шольц заявляє, що допомагає Україні не менше, ніж Британія

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що робить для підтримки України не менше, ніж Велика Британія.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Telegraph.

Виступаючи у вівторок на пресконференції разом з лідерами Литви, Латвії та Естонії, Шольц заявив, що він надає Україні більшу підтримку, ніж «майже будь-хто інший».

«Німеччина є одним з головних прихильників України у військовому відношенні, і, ймовірно, тільки Сполучені Штати надають більшу підтримку, ніж ми», - сказав Шольц, зазначивши, що Берлін надсилає ЗСУ найсучасніші артилерійські системи й навчає українців їх використовувати.

На пресконференції лідерам чотирьох країн було поставлено запитання про те, чи допоможуть закінчити війну переговори з путіним і заклики уникати його приниження.

Читайте також: Міністр фінансів Німеччини має намір відвідати Київ незалежно від планів Шольца

«Ми повинні продовжувати наш діалог і далі говорити одне з одним», - відповів Шольц, але його розкритикували колеги з країн Балтії.

«Ми вважаємо, що неможливо розмовляти з державою, яка намагається перекроїти карту у ХХІ столітті, - сказав, зокрема, президент Литви Ґітанас Науседа.

Читайте також: Міністр фінансів Німеччини має намір відвідати Київ незалежно від планів Шольца

Посилаючись на застереження президента Франції Еммануеля Макрона про те, що захід не повинен «принижувати» росію, він додав: «Ми в Європі згодні з багатьох питань, але є деякі, щодо яких ми ще не дійшли згоди».

Водночас балтійські лідери висловили подяку Німеччині за надання економічної, дипломатичної та військової підтримки Україні, зокрема за відправку протитанкових ракет і боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-