ЄС думає над сьомим пакетом санкцій проти росії, але без газу – прем’єрка Естонії

ЄС думає над сьомим пакетом санкцій проти росії, але без газу – прем’єрка Естонії

Укрінформ
Оскільки війна росії проти України продовжується, і ситуація не покращується, Євросоюз має зважитися на запровадження наступного, сьомого пакета санкцій проти країни-агресора, хоча цей новий пакет навряд чи включатиме ембарго на постачання російського газу.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком другого дня роботи спеціального засідання Європейської Ради заявила прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас (Kaja KALLAS), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я щаслива, що після тривалої дискусії вчора ми, наприкінці досягли угоди (навколо шостого пакету санкцій – ред.). Але, безумовно, ми маємо розпочати обговорювати сьомий пакет, тому що справи не йдуть краще в Україні, війна триває, немає миру. Україна має виграти цю війну, і ми все ще не зробили достатньо для цього», - наголосила естонський урядовець.

Вона зауважила, що хотіла б включення до сьомого пакета санкцій ЄС ембарго на постачання до ЄС російського газу, але, виходячи з реалій, це навряд чи буде можливим.

«Ми коротко обговорили це вчора, але газ є набагато більш складним питанням, ніж навіть нафта. Всі наступні кроки щодо посилення санкцій будуть більш важкими. До тепер вони вражали лише росію, але зараз вони також мають негативний ефект для європейців. Саме тому зараз набагато важче вирішувати ці речі політично. Газ мав би бути у сьомому пакеті, але я маю бути реалістичною. Не думаю, що газ буде там присутній», - сказала Каллас.

Вона зауважила, що сьогодні, в рамках обговорення пакета розвитку європейської енергетики REPowerEU, лідери країн-членів продовжать обговорення шляхів диверсифікації постачання газу до Європи та його заміщення в енергетичному балансі за рахунок ширшого застосування поновлювальних джерел.

Читайте також: Погодження шостого пакета європейських санкцій проти росії підтвердило єдність ЄС – Боррель

Як повідомлялося, в Брюсселі продовжується спеціальна зустріч Європейської Ради. Лідери країн-членів вже прийняли резолюцію стосовно України, та погодилися продовжувати надавати їй всебічну політичну, фінансову, матеріальну, гуманітарну та військову підтримку у боротьбі проти російського вторгнення. Сьогодні учасники зустрічі ЄС на вищому рівні розглянуть питання енергетичної та глобальної продовольчої безпеки, що пов’язані із агресією росії проти України, а також шляхи зміцнення Європейської безпеки й оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-