Штати у Давосі закликали країни пришвидшити досягнення кліматичних цілей

Штати у Давосі закликали країни пришвидшити досягнення кліматичних цілей

Укрінформ
Клімат і його зміни є екзистенціальним питанням для усіх країн незалежно від політичних розбіжностей, тож завданням усього людства заради запобігання глобальній катастрофі є прискорення досягнення цілей зі зменшення викидів.

Про це заявив спецпредставник президента США з клімату, член Нацради з безпеки Джон Керрі на Давоському економічному форумі, повідомляє Укрінформ.

«Немає жодної країни у світі, яка не відчула б наслідки кліматичної кризи: посухи, повені, цунамі, лісові пожежі та інше... 15 млн людей щороку вмирають від поганого повітря», - зазначив Керрі.

Причина багатьох бід людства – шкідливі викиди в атмосферу, 80% яких приходиться на 20 країн.

Читайте також: У Нідерландах під час кліматичних протестів затримали понад 170 мітингарів

Якщо ці промислові країни рухатимуться достатньо швидко в напрямку декарбонізації, «ми зможемо перемогти... цю кризу, створену людьми, якщо буде політична воля», зазначив спецпредставник. Він зазначив, що найбільш розвинуті держави, такі як США, ФРН, Великобританія, Франція мають допомогти здійснити енергетичну трансформацію країнам, які цього прагнуть, але не мають фінансових і технологічних можливостей.

Спецпредставник застеріг, що зволікання призведе до того, що сотні мільйонів людей, переважно африканців, можуть стати «кліматичними біженцями», адже в їхніх країнах просто зникне сільське господарство та умови для життя.

Читайте також: ООН: Забруднення довкілля вбило більше людей, ніж COVID-19

Керрі підкреслив необхідність «прискоритися в рази», щоб досягти поставлених кліматичних цілей. За його словами, наразі є базові технології (зокрема, в таких галузях як сонячна та вітрова енергетика), аби втілити в життя плани скоротити викиди на 45% до 2030 року, але досі немає достатньо розвинутих технологій, аби стати кліматично нейтральними до 2050 року.

«Наступні 8 років будуть вирішальними для того, чи зможемо ми досягти мети в 1,5 градуса», - сказав політик. Представник США назвав нагальним врятувати океани, які дають 51% кисню, а також відмову від викопних видів палива.

Читайте також: У Нідерландах з 2025 року забудовників зобов'яжуть ставити сонячні панелі на новобудовах

Як повідомлялось, упродовж минулого року викиди СО2 на планеті не тільки не зменшилися, але збільшилися на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-