У Нідерландах під час кліматичних протестів затримали понад 170 мітингарів

У Нідерландах під час кліматичних протестів затримали понад 170 мітингарів

Укрінформ
У нідерландському Роттердамі затримали 175 мітингарів під час кліматичної акції групи Extinction Rebellion.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“У Роттердамі було затримано 175 демонстрантів, які брали участь в акціях кліматичної групи Extinction Rebellion”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 110 з них були затримані в центрі. Вдень протестувальники заблокували вулицю в центрі міста, біля офісу нафтогазової компанії Shell, виливаючи там пляшки з рідиною, що імітує кров. Були також кампанії на вугільній електростанції Onyx. Через демонстрацію в центрі Роттердама були проблеми з рухом громадського транспорту. Мітингарі приковували себе ланцюгами до автомобілів.

Близько 15:00 акції мали закінчитися, але активісти не розходилися. Правоохоронці винесли попередження. Активісти, які проігнорували правоохоронців та не припинили акцію протесту, були затримані.

Читайте також: Активісти Greenpeace заблокували танкер із російською нафтою у Норвегії

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник президента США з клімату, член Нацради з безпеки Джон Керрі на Давоському економічному форумі заявив, що причина багатьох бід людства – шкідливі викиди в атмосферу, 80% яких приходиться на 20 країн.

За його словами, наразі є базові технології (зокрема, в таких галузях як сонячна та вітрова енергетика), аби втілити в життя плани скоротити викиди на 45% до 2030 року, але досі немає достатньо розвинутих технологій, аби стати кліматично нейтральними до 2050 року.

Упродовж минулого року викиди CO2 на планеті не тільки не зменшилися, але збільшилися на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-