Приєднання Швеції і Фінляндії до НАТО: путін створив собі проблему у 1272 кілометри

Приєднання Швеції і Фінляндії до НАТО: путін створив собі проблему у 1272 кілометри

Укрінформ
росія спровокувала долучення Швеції та Фінляндії до НАТО, чим сама собі створила проблему.

На це звертає увагу у Фейсбуці Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформації, передає Укрінформ.

Як зазначають аналітики Центру, з долученням Фінляндії до НАТО путін створив собі проблему довжиною в 1272 км спільного з цією країною кордону.

Читайте також: Україна може вступити до НАТО без ПДЧ у разі відповідності вимогам - Квін

«Після приєднання до Альянсу Фінляндії спільний кордон з НАТО у рф стане майже вдвічі довшим, ніж є зараз. До цього лише п’ять країн НАТО сусідили із рф – Латвія (270 км), Литва (266 км), Польща (232 км – з відірваною від решти рф Калінінградською областю), Норвегія (219 км), та Естонія (333 км). А тепер їх стане шість. А кордон рф з Фінляндією має протяжність 1272 км», - наголошують експерти.

На їхню думку, зараз, коли процес приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО став справою рутинною, а риторика Кремля з цього приводу більш «ядерно-яструбиною», цілком зрозуміло, що принаймні один бій путін вже програв.

Читайте також: Україна сподівається на швидкий розгляд її заявки на вступ у НАТО - як Швеції і Фінляндії

«Отже, невдовзі на захід від росії будуть або країни НАТО, або Україна (якої москві слід боятися ще більше). Ну і ще білорусь – останній російський буфер перед «геополітичними супротивниками», - підсумовують аналітики Центру.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Фінляндії Саулі Нііністьо оголосив у неділю, 15 травня, що його країна офіційно подасть заявку на членство в НАТО.

Очікується, що разом із Фінляндією заявку на вступ до НАТО найближчими днями може подати Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-