Україна сподівається на швидкий розгляд її заявки на вступ у НАТО - як Швеції і Фінляндії

Україна сподівається на швидкий розгляд її заявки на вступ у НАТО - як Швеції і Фінляндії

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина висловила надію, що заявка України на вступ до НАТО буде так само швидко розглянута, як заявки Швеції й Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Ми подивимося, що далі буде відбуватися, коли є позиція Швеції й Фінляндії про їхній намір приєднатися до Альянсу, і наскільки швидко Альянс буде розглядати й ухвалювати рішення. Це свідчить на користь доволі простого аргументу, що НАТО зробило висновки зі своїх політичних помилок, які були зроблені 2008 року, коли були обіцянки членства і подальшої співпраці, але без жодних практичних рішень у цьому напрямку. Зрештою, це призвело до трьох війн, дві з яких зараз тривають на території України», - заявила вона.

Стефанішина висловила сподівання, що «коли справа дійде до розгляду української заявки, рішення будуть ухвалювати ще швидше».

Читайте також: Блінкен переконаний, що НАТО досягне консенсусу щодо вступу Швеції та Фінляндії

Як повідомляв Укрінформ, раніше у неділю президент Фінляндії Саулі Нііністьо оголосив, що його країна офіційно подасть заявку на членство в НАТО.

Після цього правляча Соціал-демократична партія Швеції заявила, що країна працюватиме над подачею заявки на вступ до НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що «двері НАТО відкриті» для Швеції та Фінляндії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-