Україна може вступити до НАТО без ПДЧ у разі відповідності вимогам - Квін

Україна може вступити до НАТО без ПДЧ у разі відповідності вимогам - Квін

Укрінформ
План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, тож Україна у разі відповідності більшій частині вимог може вступити до Альянсу без ПДЧ.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з українськими журналістами, передає Укрінформ із посиланням на «Європейську правду».

Дипломатка зауважила, що США є лише одним із 30 членів Альянсу, тому вона може говорити лише про американську позицію.

«Ми продовжуємо підтримувати політику відкритих дверей для усіх "держав-аспірантів", включно з Україною, якщо вона прагнутиме приєднатися до Альянсу. Що ж стосується можливості вступу Фінляндії без ПДЧ, то План дій щодо членства ніколи не був юридичною вимогою для приєднання до НАТО, а отже, Україна також може вступити до Альянсу без ПДЧ», - сказала Квін.

Читайте також: Україна відкинула росіян від Києва та Харкова, тож цілком може звільнити Крим та ОРДЛО - Квін

Водночас вона зауважила, що не йдеться про скорочену процедуру. За її словами, ПДЧ – це механізм, який дозволяє державі досягнути вимог, а якщо певна держава вже відповідає всім вимогам, то ПДЧ стає непотрібним.

«Тому як Україна, так і будь-яка інша держава не має отримувати План дій щодо членства та виконувати його у разі, якщо ви загалом будете відповідати більшій частині вимог», - пояснила тимчасова повірена у справах США.

Читайте також: Україна сподівається на швидкий розгляд її заявки на вступ у НАТО - як Швеції і Фінляндії

Як повідомлялося, фінський президент Саулі Нійністе 15 квітня заявив, що Фінляндія офіційно подає заявку на вступ до НАТО. Керівництво країни ухвалило відповідне рішення на тлі російського вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-