рф визнає Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять до НАТО

рф визнає Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять до НАТО

Укрінформ
НАТО є ворогом рф, тому у разі вступу Швеції та Фінляндії в Альянс у росії буде вжито дзеркальних дій, а території країн стануть мішенню чи можливою мішенню для удару.

Про це перший заступник представника рф в ООН дмитро полянський сказав в інтерв’ю американському виданню UnHerd.

«Вони знають, що момент, коли вони стануть членами НАТО, означатиме певні дзеркальні дії з боку росії... Якщо на цих територіях будуть підрозділи НАТО, ці території стануть мішенню чи можливою мішенню для удару», – сказав полянський.

Читайте також: Сейм Литви закликав Швецію та Фінляндію подати заявку до НАТО

російський дипломат сказав про те, що НАТО є ворогом рф, тому у разі вступу Швеція та Фінляндія з нейтральних країн перетворяться на «частину ворога» та нестимуть усі ризики.

Щодо євроінтеграційних прагнень України, то за словами полянського, членство України в ЄС більше не може бути частиною будь-якої мирної угоди.

полянський також висловив абсолютну впевненість, що «росія використає ядерну зброю, якщо зіткнеться з екзистенційною загрозою».

Читайте також: Після нападу росії на Україну 70% населення Фінляндії підтримують членство в НАТО

Як повідомлялося, агресія рф проти України, однією з цілей якої путін оголосив намір не допустити розширення НАТО, призвела до прямо протилежних результатів: Альянс значно посилив свою військову присутність на східному фланзі, розгорнув ще чотири бойові групи - у Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині - на додачу до бойових груп у Польщі та у країнах Балтії.

Читайте також: Президент і прем'єр Фінляндії – за якнайшвидше подання заявки про членство в НАТО

Крім того, Фінляндія і Швеція, які тривалий час дотримувалися нейтрального статусу, наразі активно обговорюють можливість повноправного входження до Альянсу для зміцнення власної та європейської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-