Зірку «Що? Де? Коли?» в росії оголосили в розшук за «реабілітацію нацизму»

Зірку «Що? Де? Коли?» в росії оголосили в розшук за «реабілітацію нацизму»

Укрінформ
Одного з найтитулованіших учасників телегри "Що? Де? Коли?" Ровшана Аскерова у росії оголошено в розшук через справу, заведену після його допису про радянського маршала Георгія Жукова.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє російське агентство ТАСС із посиланням на базу даних мвс рф.

"Ровшан Аскеров, 04.05.1972 року народження, розшукується за статтею КК", - ідеться в базі.

27 квітня слідчий комітет росії повідомив про порушення кримінальної справи стосовно Аскерова за статтею про реабілітацію нацизму (ч. 4 ст. 354.1 КК рф). Приводом до переслідування став його критичний допис у Фейсбуці про радянського маршала Жукова, в якому, за версією слідства, містилися "завідомо неправдиві відомості, які ображають і ганьблять пам'ять великого російського полководця та захисника Вітчизни".

Читайте також: Кислиця: лавров навмисно образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів

В інтерв'ю ЗМІ Аскеров відкинув претензії слідчого комітету, назвавши свій допис "думкою, що грунтується на фактах». Він також розповів, що ще на початку березня виїхав з росії через розв'язану нею війну проти України.

Ровшан Аскеров – випускник історичного факультету Бакинського держуніверситету, кандидат історичних наук. Протягом майже 30 років брав участь у грі "Що? Де? Коли?", у 2001 році отримав Кришталеву сову.

Фото: Ровшан Аскеров, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-