Кислиця: лавров навмисно образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів

Кислиця: лавров навмисно образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця засудив антисемітські висловлювання міністра закордонних справ рф лаврова, який заявив про нібито причетність євреїв до ідеології нацизму.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це Кислиця заявив під час засідання Радбезу ООН, происвяченому підтримання миру та безпеки в Україні.

Такі заяви абсолютно неприйнятні, сказав Кислиця, зауваживши, що лавров розкрив «глибоко укорінений антисемітизм російської еліти».

«Це демонструє всьому світові, що путінська росія цілеспрямовано культивує російську вищість та ненависть до інших народів», - указав український дипломат.

За словами Кислиці, міністр закордонних справ рф фактично поставив під сумнів правду про Голокост. «лавров навмисно образив пам'ять мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів під час Другої світової війни», - додав він.

Читайте також: В ОП пояснили, що означає заява лаврова про «єврейську кров» гітлера

Раніше лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії «Медіасет» заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятішими антисемітами, як правило, є євреї. Ізраїль висловив обурення такою заявою.

Зголом в Ізраїлі повідомили, що путін під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Нафталі Беннетом нібито вибачився за скандальну заяву свого міністра.

Читайте також: Головний рабин росії закликав лаврова вибачитися за слова про гітлера

У четвер Рада Безпеки ООН обговорювала проблеми захисту цивільного населення та цивільної інфраструктури в Україні в умовах російської агресії в рамках нещодавно ухваленого порядку денного роботи РБ на 2022 рік «Підтримання миру та безпеки України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-