В ОП пояснили, що означає заява лаврова про «єврейську кров» гітлера

В ОП пояснили, що означає заява лаврова про «єврейську кров» гітлера

Укрінформ
Заява лаврова про "єврейську кров" гітлера – це не просто заперечення Голокосту і звинувачення його жертв, а намагання росії перекласти свої злочини на тих, проти кого вона їх здійснює.

Як написав у Телеграмі керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, на цьому він наголосив в інтерв'ю The Times of Israel коментуючи антисемітські заяви МЗС РФ і особисто сергія лаврова, передає Укрінформ.

"Його заява про "єврейську кров" гітлера – це більше, ніж моветон. Це не просто заперечення Голокосту і звинувачення його жертв. Це той-таки ревізіонізм в історії, з яким, буцімто, бореться москва. Заперечення нею права на існування Української держави та українського народу, надзвичайна жорстокість, з якою російські війська катують і страчують наших мирних громадян, систематичне нищення нашої культурної спадщини – надто багато в цих діях нагадує про погляди й практики нацистів. А відтак росія намагається перекласти свої злочини на тих, проти кого їх здійснює. Навіть якщо для цього доводиться йти проти історичної правди", - написав Єрмак.

Читайте також: лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю

Він зазначив, що попри те, що в історії був один Голокост, ані людиноненависницький світогляд, ані зверхня риторика, ані звірячі методи його організаторів і виконавців не пішли в минуле.

"У багатій спільній історії євреїв та українців тепер додалося сторінок. Тому я закликав Ізраїль жорстко та рішуче реагувати на цю зневажливу та злочинну російську політику, закликав стати на бік України", - наголосив Єрмак.

Читайте також: Ізраїль вимагає від лаврова вибачитися за антисемітські заяви

Як повідомлялося, міністр закордонних справ росії сергій лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії "Медіасет" заявив, що гітлер мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї. Ізраїль висловив обурення такою заявою.

Читайте також: Головний рабин росії закликав лаврова вибачитися за слова про гітлера

Президент Володимир Зеленський розцінив такі заяви лаврова як перекладання провини за злочини нацистів на єврейський народ і висловив цікавість, чи залишиться після цього посол Ізраїлю в москві.

Фото: Телеграм Андрія Єрмака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-