Головний рабин росії закликав лаврова вибачитися за слова про гітлера

Головний рабин росії закликав лаврова вибачитися за слова про гітлера

Укрінформ
Головний рабин росії Берл Лазар шокований заявами російського міністра сергія лаврова про те, що "євреї зазвичай є найзапеклішими антисемітами", і закликав його публічно вибачитися за ці слова.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Jewish Telegraphic Association.

«Я не вважаю себе вправі давати поради голові російської дипломатії — але було б непогано, якби він вибачився перед євреями і просто визнав свою помилку. Думаю, тоді можна було б вважати інцидент вичерпаним і перегорнути сторінку», - відреагував Лазар на прохання про коментар від JTA.

Читайте також: лавров поширює антисемітську брехню - президент Ізраїлю

Він також зауважив, що «недоречно проводити будь-які порівняння» між Голокостом та поточними подіями. Посилаючись на роль, яку радянські війська зіграли в розгромі нацистів, Лазар заявив кореспондентові JTA, що таке порівняння «принижує заслуги героїчних солдатів, які звільнили Аушвіц і підняли прапор перемоги над Рейхстагом».

Лазара вважають наближеним до російського президента володимира путіна. Він очолює Федерацію єврейських громад росії – об'єднання, пов'язане із напрямком любавицького хасидизму. Раніше він був підкреслено лояльним до режиму путіна та його представників.

Читайте також: Глава МЗС Франції назвав антисемітські заяви лаврова огидною маніпуляцією

Як повідомлялося, МЗС Ізраїлю вже викликало посла росії для надання пояснень після того, як глава мзс рф сергій лавров у телеінтерв'ю, що вийшло 1 травня, порівняв Президента України Володимира Зеленського з гітлером. За словами російського міністра, "у адольфа гітлера теж була єврейська кров" і взагалі "найзапекліші антисеміти - зазвичай євреї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-