Шостий пакет санкцій проти росії розглянуть наступного понеділка на рівні міністрів ЄС – Боррель

Шостий пакет санкцій проти росії розглянуть наступного понеділка на рівні міністрів ЄС – Боррель

Укрінформ
Євросоюз наразі не може завершити на рівні постійних представників (послів країн ЄС – ред.) погодження шостого пакету санкцій проти росії у зв’язку з її війною проти України, й це питання може бути розглянуто наступного понеділка.

Як повідомляє Укрінформ, про це у вівторок під час спілкування з пресою за підсумками VI міжнародної Конференції з підтримки майбутнього Сирії у Брюсселі заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Повний текст його заяви оприлюднений на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Ми продовжуємо обговорювати (шостий пакет санкцій – ред.) на рівні постійних представників країн-членів, з метою досягти згоди, що може бути ухвалена Радою ЄС із закордонних справ – яка і є органом, що має повноваження приймати рішення щодо санкцій. Ми продовжуємо працювати над цим, хоча зберігаються певні труднощі. Я сподіваюся, що до наступної зустрічі міністрів, яка відбудеться наступного понеділка, ці труднощі вдасться подолати. Якщо цього не станеться, ми підвищимо рівень обговорення до міністрів закордонних справ під час Ради ЄС», - зазначив Боррель.

Читайте також: Боррель: росію як країну-агресора не запросили на конференцію щодо Сирії

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія проти українського народу.

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність із Україною та почав надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій, що є дуже болючими для російської економіки, та опрацьовується шостий пакет санкцій ЄС, що може поширюватися на поставки російських енергоносіїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-