Берлін сподівається на швидке схвалення шостого пакета санкцій

Берлін сподівається на швидке схвалення шостого пакета санкцій

Укрінформ
У Берліні сподіваються досягти прийнятного рішення по шостому пакету санкцій у найближчому майбутньому.

Про це сказав представник уряду ФРН Вольфганг Бюхнер на брифінгу в понеділок, передає Укрінформ.

«У Європі є консенсус про те, що мають бути прийняті рішення, з якими всі країни можуть впоратися. Канцлер сподівається, що це вдасться зробити», - зауважив Бюхнер.

Він додав, що федеральний уряд активно підтримує президента Єврокомісії в тому, щоб досягти доброго рішення по шостому пакету санкцій.

«Ми думаємо, що санкції можуть бути схвалені найближчим часом», - уточнив представник Міністерства закордонних справ Німеччини Крістофер Бургер. Він зазначив, що переговори щодо шостого пакета санкцій тривають і «далеко просунулися». Німеччина, зазначив дипломат, активно вносила свої пропозиції.

«Є широке розуміння щодо того, що подальші санкції проти росії потрібні, є велика єдність також щодо того, що ближчим часом мають бути схвалені санкції в енергетичному секторі. Йдеться про те, щоб знайти рішення в дусі солідарності та заради збереження енергетичної безпеки країн, які є особливо залежними від російських енергоносіїв», - заявив представник МЗС.

Читайте також: Війною з Україною путін хоче повернути авторитарну імперію – глава МЗС Франції

Як повідомлялось, після початку росією війни проти України Європейський Союз запровадив проти агресора вже п'ять пакетів санкцій. Наразі готується шостий, прийняття якого, за деякими даними, блокує Угорщина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-