Держдеп оголосив санкції проти тисяч можновладців та військових з рф та білорусі

Держдеп оголосив санкції проти тисяч можновладців та військових з рф та білорусі

Укрінформ
Санкції Державного департаменту США, які включають візові та інші індивідуальні обмеження, запроваджені в неділю американським урядом проти тисяч представників влади та військових у росії та білорусі.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у неділю, передає Укрінформ.

«Ми запроваджуємо візові обмеження проти понад 2600 російських та білоруських військових. Як вважається, вони були причетними до дій, які загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність чи політичну незалежність України», - зазначається в заяві.

Читайте також: Банки, ЗМІ та виробники зброї: Штати оприлюднили оновлений список санкцій проти рф

У цьому списку присутній і особовий склад російських сил, який брав участь у подіях у Бучі, жахливі злочини яких шокували світ.

«Крім того, ми оголошуємо нову політику візових обмежень, спрямовану проти військових чиновників рф, а також підтримуваних чи встановлених росією так званих органів влади, які вважаються причетними до порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права, а також до корупції в Україні», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: США запровадили санкції проти найбільших російських телеканалів

Окрема увага звертається на дії режиму лукашенка в білорусі, осіб, причетних до насильницьких репресій проти політичної опозиції в цій країні. У цьому зв’язку Держдеп ввів санкції проти трьох поплічників режиму, в тому числі Дмитра Павліченка, Юрія Сивакова та Віктора Шеймана, а також деяких членів їхніх сімей. Вони були причетними, зокрема, до насильницького зникнення принаймні одного з політичних опонентів лукашенка в 1999 році.

«Наші сьогоднішні рішення доповнюють попередні кроки, які ми зробили з нашими союзниками й партнерами з початку немислимої війни росії. Поки рф продовжує агресію проти України, США вводитимуть нові економічні обмеження проти рф, зокрема проти її інституцій та еліт, що дозволяють руйнувати цілі міста та вбивати тисячі мирних жителів в Україні», - зазначається в заяві.

Читайте також: Петляє як може: Арестович каже, що лукашенко веде переговори із Заходом

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім у неділю оголосив про запровадження нових санкцій та додаткових покарань проти росії з метою обмеження її можливостей вести війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-