Петляє як може: Арестович каже, що лукашенко веде переговори із Заходом

Петляє як може: Арестович каже, що лукашенко веде переговори із Заходом

Укрінформ
За даними української сторони, лукашенко веде сепаратні переговори із Заходом, без згоди президента росії путіна.

Про це сказав радник глави Офісу Президента України Олексій Арестович в інтерв'ю газеті Meduza, передає Укрінформ.

"лукашенко петляє як може — і, за нашими даними, активно веде сепаратні переговори із Заходом. Нам і білоруська опозиція про це каже, і західна розвідка. Вони кажуть без подробиць, але загальний характер: «Я не винен, він сам до мене прийшов», – описав ситуацію Арестович.

Водночас він наголосив, що використання білоруських аеродромів, залізниці та баз постачання у війні росії проти України, а також запуски ракет, польоти авіації та наступ військ «за визначенням є воєнною агресією».

Читайте також: Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території білорусі - Генштаб

«Але ми спеціально не ставили це питання, тому що ми розуміємо саму білорусь і дуже чітко розділяємо білоруський народ та білоруську владу. А те, що білоруський народ був проти, ми бачили. Наразі білоруську територію використовують уже дуже мало, практично не використовують», - зазначив Арестович.

Він також зазначив, що білоруські партизани зуміли зіпсувати залізничну мережу: «Реально зіпсували і реально дуже ускладнили життя російським військам».

Читайте також: Армія рф планувала вторгнення у білорусь після фальсифікації президентських виборіврозвідка

Водночас видання Washington Post повідомило, що починаючи з перших днів російського вторгнення в лютому таємна мережа залізничників, хакерів і незгодних представників сил безпеки почала діяти, щоб відключити або порушити залізничне сполучення, що з'єднує росію з Україною через білорусь.

Як повідомлялося, білорусь з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну надала свою територію для баз російської армії.

Прессекретар Міноборони Олександр Мотузяник заявляв, що росія використовує територію білорусі для ведення всіх видів розвідки над територією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-