Прем'єр Японії сказав, як планується знизити залежність від російського газу

Прем'єр Японії сказав, як планується знизити залежність від російського газу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що Японія використовуватиме атомну енергію, щоб скоротити залежність від російських енергоносіїв.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Ми будемо використовувати ядерні реактори з гарантією безпеки, щоб сприяти зменшенню залежності у всьому світі від російських енергоносіїв», - сказав Кісіда під час візиту до Лондона.

Він також додав, що перезапуск лише одного існуючого ядерного реактора мав би такий самий ефект, як і постачання одного мільйона тонн СПГ (скрапленого природного газу) на рік на світовий ринок.

За його словами, у наступне десятиліття в Японії буде залучено 1,16 трильйона доларів інвестицій для досягнення цілей щодо вуглецевої нейтральності до 2050 року та скорочення викидів парникових газів на 46% до 2030 року.

Зазначається, що Японія почала купувати більше російського газу через зупинку своїх ядерних реакторів унаслідок катастрофи на АЕС Фукусіми в 2011 році. Тоді землетрус і цунамі спровокували аварію на АЕС.

Читайте також: Ембарго на російську нафту знизить доходи країн ЄС на 0,2-0,3% – Галущенко

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що внаслідок запровадження ембарго на російські енергоносії російську федерацію чекає бідність у небачених раніше масштабах.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-